Cercar en aquest blog



Tens alguna cosa per publicar, alguna suggerència, dubte, etc? envia'ns un mail sense miraments a lo_german@hotmail.com




Grampians 2.0



Grampians no necessita cap presentació, al menys per als qui vam començar a escalar als noranta, intoxicats per le motivació de l'irrepetible Loskot. Avui en dia, sembla una mica a l'ombra de Rocklands pero la qualitat i potencial de Grampians és inmesurable, per tant a l'agenda de viatges de qualsevol qui busqui fanatisme sense control. Estant al sud d'Austràlia, fa que sigui una bona destinació per final de primavera o principis de tardor. L'estiu és la temporada més freda pero també la més plujosa, essent molts anys quasi impractible durant juliol i agost. El contrast de paisatges entre la costa de Melbourne i l'interior, mes aviat desèrtic permeten descobrir una gran varietat d'escenaris i bestioles de tot tipus.

GREAT OCEAN ROAD. La carretera de la costa no ofereix cap zona de roca pero és un indret marítim i selvàtic particular on es possible trobar koales o els quasi extingits ornitorrincs.





Koala escalant amb lastre

Buscant ornitorrincs

Ornitorrinc


BUANDIK Dins el parc national de Grampians, Buandik és una de les noves zones re-descobertes per Nalle Huckataival qui ha potenciat l'obertura de nombroses linies de gran qualitat sobre una arenisca amb textures i formes particulars. Tot i que està a 30 min del sector principal (Hollow Mountain), Buandik està normalment solitàri, que afegint-li els 45 min d'aproximació dalt de la muntanya el converteixen en un lloc completament salvatge.



"Dos Manos" a One Hand Man Cave

"Gravity Wave"

"Balazar"a la posta de sol...sense paraules
"The Hillary Step" ...com el Hillary Step de l'Everest? sort que l'Edmund Hillary és mort  si no li agafaria alguna cosa...
 
VALLEY of GIANTS és una altra zona de nova generació, amb moltes línies altes i d'alta qualitat sobre una arenisca fina que recorda a Fonten.

Textures

Cangurs prenent lo sol
  

El tsunami "Where the wild things are", amb el crux al final
"The Departed"...de lo milloret de la zona

"The Departed"...de lo milloret de la zona

HOLLOW MOUNTAIN és el nucli fort de l'escalada a Grampians, tant en bloc com en corda, on es pot combinar en el mateix dia una jornada fanàtica al Taipan Wall amb un circuit de bloc als Andersons, tot a 10 min del cotxe. Les línies de bloc no tenen preu, en un estil físic i dinàmic molt agraît, sobre sostres o desploms d'arenisca de gran qualitat.

"Cave club" aka "el reventahombros"
L'escultura escalable "So You Think You Can Dance"

The Project Wall és el sector dels pros, pero és massa bo per no anar-hi a fer uns pegues mode AK47

"Raging Bull" 50 min de pateo amb crashpad que paguen la pena

Emus pasturant

"Lazy Mooneli"


"Lazy Mooneli"
"Volume 1000" un dels millors blocs alts de la zona, amb el pas picant a dalt

 

Quick Tips:

- Quan anar-hi? ...cal evitar l'estiu i l'hivern, l'entre-temporada és la millor epoca per evitar les pluges i la calor extrema. La roca permet escalar a temperatures elevades, i les coves, quan plou. 

- Com anar-hi? ...hi han vols bastant economics via Xina (p.e. China Eastern) que et porten a Melbourne, d'allà el millor es llogar un cotxe o furgo equipada. Nosaltres vam trobar un monovolum equipat més economic que la majoria de cotxes (p.e. Wicked Campers, Jucy, etc).

- On dormir? a la zona principal de Hollow Mountain hi ha una zona d'acampada no oficial on estan tots els escaladors sense pagar, la resta de zones oficials del parc nacional costen uns 27$. No hi ha massa control dins del parc, lo que permet dormir discretament arreu.

- Aigua i Menjar? cal comprar-la a les ciutats mes properes, allò és un descampat sense res...


1 comentari:

  1. Hola,

    soy un chico de Pamplona que en un mes viaja a Grampians, pienso estar allá 2 semanas escalando. Comentas que en la zona de Mountain Hollow se puede dormir sin problemas aunque sea National Park y no estés en un campground. En la guía que compré, la del año 2016, no dice nada de eso. Podrías darme algo mas de info? Por otro lado, cual es la empresa donde has alquilado el coche, que comentas que es mas barato? Yo he alquilado un coche normal con la esperanza de poder dormir dentro, aunque no descarto dormir en la calle sobre el crashpad.
    Agradecería si me escribes a basoilar(@)hotmail.com
    Gracias
    Ion

    ResponElimina