Cercar en aquest blogTens alguna cosa per publicar, alguna suggerència, dubte, etc? envia'ns un mail sense miraments a lo_german@hotmail.com
ZionClimbing - Material fet a mà, fet a PonentLa gran majoria de marques d’escalada neixen de l’amalgama de talent i gran passió per aquesta activitat, en un gest de transformació cap a un estil de vida integral. I aquest sembla que és el cas de la jove marca lleidatana ZionClimbing que neix a Golmés de la mà de l’Albert i la Gina. Navegant pel seu web i pel seu instagram, les imatges de zones familiars com Belianes o Cavallers es fonen amb imatges de viatges en zones remotes com el Hampi (India), i amb illustracions amb gran talent artístic. Tot el conjunt evoca una gran passió i devoció per un interessant projecte que neix a ponent, segurament la primera marca lleidatana d’escalada que neix als bloc de Maldà. Evidentment, no em puc resistir a disparar algunes preguntes a l’Albert i la Gina per conèixer millor el que son i el que fan. Com bé ells es presenten al web “Fet a mà. Fet aquí”.
 
col. ZionClimbing
 U.V: Què i qui és ZionClimbing?
 
Albert i Gina: "Zion Climbing neix de la nostra passió per l’escalada. Som l'Albert i la Gina, una parella de Mollerussa afincats a Golmés. Per nosaltres l’escalada és una filosofia, un manera d’entendre la vida i d’afrontar els reptes que aquesta ens imposa, una manera de conèixer món i de fer nous amics, de compartir moments, en fi, una manera de donar sentit a tot plegat. Suposo que l’evolució natural d’aquesta manera de pensar i de viure era acabar fent quelcom directament relacionat amb l’escalada. És un projecte on emprenem nous camins i velles inquietuds, on intentem donar el millor de nosaltres i fer quelcom diferent i del que ens puguem sentir orgullosos."

col. ZionClimbing


 U.V:  Quan i on neix la idea de ZionClimbing?
 Albert i Gina: " És una llavor que comença a germinar algun capvespre escalant a Maldà mentre el sol tenyeix d’òxids i vermells la plana, pensant que seria genial poder tenir un trosset d’aquella pedra a casa per poder escalar tot el dia. La Gina en aquell moment estava acabant els estudis superiors d’escultura i estava buscant una temàtica sobre la qual fer el projecte final, i se li va acudir de fer-lo sobre preses d’escalada. “Si tu fas preses d’escalada jo faig magnesieres”. I així va començar tot.
Vam fer una petita tirada de preses, però finalment vam decidir aparcar temporalment aquest projecte ja que requeria una industrialització en el procés de producció, però és un camí que segurament ben aviat reprendrem.
Ens vam centrar en el tema de les magnesieres, però tampoc va ser fàcil. Vam fer molts prototips i moltes proves fins a torbar un producte digne i de qualitat. També vam fer una intensa cerca de materials, ja que intentem evitar la importació de productes i així poder treballar sempre amb distribuïdors locals, cosa que de moment estem aconseguint. "

col. ZionClimbing
 "Actualment oferim dos models de magnesieres, una per bloc i l’altra escalada amb corda (o solo, això ja es cosa vostra). Les dues son dissenys propis fets a mà per nosaltres. També hem acabat de muntar el nostre propi taller de serigrafia on estampem samarretes utilitzant tintes ecològiques."
col. ZionClimbingU.V: Que s'amaga darrere el concepte de Zion?
 Albert i Gina: "De fet aquest no era el nom original del projecte sinó que ho era “Magnesi per sopar”, fent referència al fet de que passàvem el dia fanàtics escalant al·ludint a les nostres obligacions terrenals, i molts dies al arribar a casa només quedava, si hi havia sort, alguna Finkbrau a la nevera.
Ens vam trobar, però, que necessitàvem un nom més fàcil de recordar, algun que entrés ràpid per la vista i que no deixés indiferent. Els dos som amants de la música i la cultura Jamaicana, i resulta molt interessant el que simbolitza en Mount Zion en la cultura rastafari: la muntanya sagrada, un lloc de pau i amor. Per nosaltres la muntanya és sagrada, sense muntanya no hi ha escalada, per això volem reivindicar el respecte que es mereix. En els últims anys hi ha hagut un boom en l'escalada, fet que ha provocat que s'hi hagi sumat algunes persones que no havien tingut mai cap relació amb el món de la muntanya i que actuen amb falta de respecte, o a vegades simplement de consciència. La massificació d'escaladors en alguns sectors ha provocat el tancament d'aquests, ja sigui per problemes amb la flora o la fauna, o per molèsties amb els propietaris dels terrenys on es practica. Volem que la gent practiqui l'escalada, però que es faci des de la consciència i el respecte. Catalunya és un autèntic paradís per l'escalada, tant per el nombre i la varietat de sectors com per la qualitat d'aquests, i cal preservar-lo perquè en puguem gaudir nosaltres i les futures generacions. "
 

col. ZionClimbing


U.V: Quines perspectives de futur teniu? 
 Albert i Gina: "De moment tenim perspectives de present. Intentem fer les coses pas a pas, amb el cap fred i donant-nos a conèixer de mica en mica. Sabem seguríssim que volem fer moltes més coses que magnesieres, ja que és un mercat relativament limitat, i a més a més som molt inquiets i ens agradaria saber fer de tot. Cap on tirarem? Doncs és difícil de saber. Ara per ara algunes coses que ens roden pel cap son reprendre el projecte de les preses d’escalada, confeccionar dessuadores, fer crashpads, fer una bossa per fer bloc, fer raspalls per netejar la roca,... Qui sap! "


col. ZionClimbing


U.V:  Fet a Lleida i a mà, sembla tot un repte per fer front a les grans marques industrials dominants. Quins son els ingredients que considereu que donen mes valor afegit a ZionClimbing?

Albert i Gina:  "Bé, la nostra idea no és fer front a les grans marques. Dia a dia s’està produint un canvi en la societat i els hàbits de consum, i el consumidor cada cop és més crític amb el que compra. Les grans marques sovint ens ofereixen grans avenços tecnològics amb els quals segurament no podrem competir mai, però el preu que em de pagar és una producció al estranger on se’n acaba ressentint la qualitat de la producció i  es contribueix al desequilibri econòmic i social del planeta. Al final, darrera d’una samarreta de tres euros hi ha dos pobres, el que la fa i el que la compra, i entremig un empresari que es fa ric a costa de la misèria dels altres dos. Per això reivindiquem fermament el producte fet a mà i fet aquí. No es tracta de fer diners ràpid, es tracta de fer bé les coses.  "col. ZionClimbingU.V:  On podem trobar el material ZionClimbing?

Albert i Gina: "Tenim un web que de moment no té botiga virtual, però que la gent es pot posar en contacte amb nosaltres a través del mail info@zionclimbing.es . També anem penjant coses a través de les xarxes socials Facebook i Instagram. Es poden trobar també productes físicament a varies botigues i rocòdroms, com Boulder Indoor a Lleida, Slab i Monobloc a Reus, Terra d’esports a Vilafranca del Penedès, al Refugi els Masets a La Riba, I també a Sofá Boulder d’Albarracín. Tot i que aviat en tindrem en algunes botigues més en llocs com Girona, Estella i Madrid. "Pàgina web: http://zionclimbing.es/
Facebook: https://www.facebook.com/zionclimbing
Instagram: @zion_climbing


col. ZionClimbing


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada