Cercar en aquest blog



Tens alguna cosa per publicar, alguna suggerència, dubte, etc? envia'ns un mail sense miraments a lo_german@hotmail.com




PfalzWald (Deutschland)


El bosc de Pfalz, fronterer amb els boscos d'Alsàcia, amaga grans joies petriformes. Pels escaladors locals, és amb diferència la millor zona d'escalada en bloc del pais.

La roca, bàsicament és arenisca i gres, amb tonalitats vermelloses, sovint amb formes d'allò més capritxoses. Actualment dèu haver més d'un miler de blocs oberts i les dificultats oscil·len del 3r fins al 8b+, amb alçades variables.



Els principals sectors es coneixen amb el nom de Kalmit, Haardt i Wasgau. Cal dir que sense la guia d'escalada en bloc de la zona, trobar la roca encarnada entre la exhuberant vegetació, pot esdevenir una tasca d'allò més entretinguda, sobretot en el sector de Wasgau, on les aproximacions poden durar uns 20 minuts enmig de faigs i roures centenaris. Per aquest motiu, és recomanable pidolar prèviament la guia a algún afortunat que la tingui o tenir la sort de trobar algun escalador local al pàrquing de la zona, mentrestant l'editorial Panico Alpinverlag es decideix a treure al mercat la reedició ja escrita de la guia.


Vistes del mar de pedra Kalmit

Kalmit és el sector que més es recomana pel primer contacte amb la zona, degut al fàcil accés, els blocs es troben ràpidament i n'hi han gran quantitat en un espai reduït. En canvi, Wasgau ja requereix un cert ensinistrament per trobar els sectors, però amaga dels millors blocs del bosc.

Esperó classic 7b Kalmit

Dinàmic 7a Kalmit

Proe 7a Kalmit

Vista de la zona de Wasgau


S/n 7a+ Wasgau



Caient en l'últim moviment d'una travessa atlètica de Wasgau 7b+

Estètic esperó de sortida d'una travessa 7b

2 comentaris:

  1. Felicitats per el viatge, el tinc pendent, l'altre vegada vaig anar a fer corda, si us interesa per sapiguer informació, jo tinc la guia de Pfalz, ja sabeu puc intentar enviar-ho per mail, la pagina que necesiteu.

    Molt xules les fotos.

    Salut

    ResponElimina