Cercar en aquest blogTens alguna cosa per publicar, alguna suggerència, dubte, etc? envia'ns un mail sense miraments a lo_german@hotmail.com
Santa Maria de Montmagastrell


Si estàs esperant la publicació d'una zona d'escalada en bloc d'alt nivell, freqüentada pels escaladors de moda i amb blocs mítics, no et cal continuar llegint.

La zona d'arenisca coneguda per uns com "Sta. Maria de Montmagastrell" o Claravalls per d'altres, és una petita zona de blocs petits, de dificultat baixa i mitjana, que actualment està molt poc freqüentada. Tanmateix, és una zona llegendaria per a molts escaladors de la zona, ja que ens ha servit de zona bressol i escola d'iniciació per algunes generacions.

Deu ser per això que alguns li trobem un gran encant a aquest turó, protegit per pedres situades estratègicament en la seva cara solejada, que ofereixen les postes de sol més voluptuoses de la província.

És una zona ideal per portar a aquelles persones que no li agraden fer bloc perque diuen que és molt dur...

L'accés es realitza des de la carretera de Tàrrega a Agramunt, prenent l'últim camí que trobem a mà dreta deprés de la cruïlla a Sta. Maria de Montmagastrell i abans d'arribar al final de la recta.
Evidentment és una zona d'hivern i es recomanable portar material per netejar els matolls d'algunes bases.

En el bloc del Sostre, l'Eiger o el Pas Nazi es troben situats alguns dels passos de bloc més emblemàtics de la zona.

Els croquis, novament són de la Denominació d'Origen Protegida: "Saula et al." i les fotografies de pijuclimb.blogspot.com

Bloc del Sostre
Bloc del Pas Nazi


1 comentari:

  1. Què tenen aquests blocs que no tenen els altres i que tant ens enamoren?
    Tal com dius, les postes de sol voluptuoses són un dels grans atractius . .

    ResponElimina