Cercar en aquest blog



Tens alguna cosa per publicar, alguna suggerència, dubte, etc? envia'ns un mail sense miraments a lo_german@hotmail.com




Puelles

Les Puelles és un petit nucli de 7 habitants agregat a Agramunt.

El terme pertanyia als senyors de Puigverd. La vila té l’origen en un castell defensiu medieval, com altres que encara resten a la zona, i el nucli actual es formà bàsicament al segle XVIII. Al punt més alt del poble hi ha una gran mansió on es pot endevinar que antigament hi havia situat el castell. Fins l’any 1967 pertanyia al municipi de Donzell d’Urgell.

Es troba al límit del sud del bosc del Siscar, a la ribera del Sió.

Està situat a 3 km d’Agramunt, al peu d’un camí asfaltat. Per anar a les Puelles s’ha de continuar la carretera que porta fins al cementiri d’Agramunt.

Els blocs són d'arenisca de gra gruixut, formant desploms agosarats i sostres amb forats de tot tipus de tamany.




UBICACIÓ DELS BLOCS



BLOC SICAT I "PLACA DELS VOLTORS NANS"






5 comentaris:

  1. Felicitats pel bloc. Pel tema, que s'ho mereix, i per la cura amb què està fet. No sé a qui m'adreço i fa uns quants anys que no vaig a Puelle, però, en les fotos dels blocs Sicat i la Placa dels Voltors Nans, veig que no hi apareixen alguns passos: al bloc Sicat n'hi hacia un immediatament a l'esquerra i un altra bastant més a la dreta, a la Placa.., a l'angle i al vessant de la dreta també hi havia diversos passos.

    ResponElimina
  2. Jaume ll, o molt et falla la memòria per l'edat o saps perfectament quin és l'autèntic nom del bloc sikat: "Agulla del 10è aniversari". També m'agradaria recordar un altre nom tradicional. La fissura guarra que hi ha a l'esquerra de la Visera (graduada com un 5è)l'anomenàvem "Fissura Chavarri", en referència a una senyora de la jet set, que va ensenyar la idem a la portada d'interviu. M'agrada recordar-ho perquè la va obrir el Jordi Solé, en la que fou la seva darrera sessió de blocs, l'estiu de 1989.

    ResponElimina
  3. No només em falla la memòria, sinó moltes altres coses, però del nom del bloc me'n recordo perfectament, però se m'ha escapat la publicació del comentari anterior abans que el pogués acabar i posar-hi aquesta dada.
    Una altra cosa: a l'esquerra de tot del "Nas", crec que hi fèiem un pas, un pèl més a la dreta del que marqueu, on calia empotrar el peu amb la cama aixecada a dalt de tot: o potser és el que hi ha dibuixat? Jo diria que no, però en la foto no ho puc apreciar clarament.
    En fi, ànims per tirar endevant el bloc i els blocs.

    ResponElimina
  4. Hola Jaume i Eloi, és d'agraïr la vostra inesperada visita en aquesta fase de proves del blog! Bé, ja podeu veure de què tracta el tema.
    La idea era crear un espai on anar recollint les impressions, experiències, sensacions... relacionades amb l'escalada en bloc a les nostres contrades.
    Per aquest motiu, totes les aportacions seran necessàries per fer d'aquest espai un lloc constructiu per tothom i alhora educatiu per aquells que s'inicien.
    Us invito a publicar quelcom que us sembli convenient: ressenyes (noms de blocs, noms de les línies, nom del primer escalador, data de primera ascenció), fotos, anècdotes, vivències, "història dels blocs"...
    Gràcies
    German
    (lo_german@hotmail.com)

    ResponElimina
  5. Ostres, German, quina il·lusió! Ara ho entenc, havies de ser tu.
    De debò que l'"eloi s" i el "jaume ll" et seguirem fidelment, ja ho veuràs. Estem molt contents que t'hagis animat a tirar endevant aquest projecte, perquè pot ser un punt de de trobada i de referència dels blocs de l'Urgell.
    Nosaltres encara estem actius, encara que no ens deixem veure pels llocs "massificats". Però tenim desenes de zones amagades, centenars de blocs perduts, milers de passos bells que un dia o altre haurem de compartir amb els esperits respectuosos. Ens fa una mica de por, perquè hem vist desastres (pintades, brutícia, cops i rascades irreversibles...), però entenem que no és qüestió d'amagar sinó de conscienciar.
    A reveure.

    ResponElimina