Cercar en aquest blogTens alguna cosa per publicar, alguna suggerència, dubte, etc? envia'ns un mail sense miraments a lo_german@hotmail.com
"Eaux Claires", un passeig per la història

Els anys 80 van ser una època revolucionària de l'escalada, i les "Eaux Claires" un dels epicentres de la revolta. França va empènyer amb força, en aquesta banda del toll, el moviment per portar els "estreps" a la jubilació anticipada. De la mateixa manera que el Verdon, les "Eaux Claires" van ser autèntics laboratoris de gestualitat donant lloc al 5è 8a mundial (Crépinette, 1983), el 4rt 9a  (Hugh 1993), 2n 9a+(De l'autre coté du ciel, 1997) o primera proposta de 9b (Akira, 1995). I com tots els laboratoris, va estar també carregat de declaracions reaccionàries a nivell mundial que van acabar amb el decès de certes d'aquestes "creacions" (més o menys manufacturades). 
Sigui com sigui, és una autèntica "old school", de petits forats de primera falange, altament tècnica i que requereix tendons de ferro, d'aquelles que fan mal als dits i a l'ego, a parts iguals. El resultat? una escola completament oblidada a les tendències actuals, un plaer exquisit per als paladars més ensinistrats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada